אחת הטכנולוגיות שנכנסו לחיינו היא טכנולוגיית בתים חכמים, שעד לא מזמן הייתה בגדר מדע בדיוני, ואז מערכת לעשירים בלבד. היום היא נגישה לכולם. מומחי חברת פלמט מסבירים על מערכת הבית החכם.
מה שטוב לביל גייטס
אחד החלוצים בתחום הבתים החכמים היה ביל גייטס, שביתו עורר הרבה מאוד עניין בשל העובדה כי הוא עשה שימוש במערכות בית חכם כחלק משגרת היום יום. ביל גייטס יכול להרשות לעצמו לשלם מחירים שרוב האנשים אינם יכולים לשלם, כמובן, ולמרות שהמחירים של המערכות החכמות ירדו בצורה ניכרת בשנים האחרונות, עדיין רובנו לא יכולים להתקין מערכות מקיפות כמו של מר גייטס. יחד עם זאת, ישנן מערכות פשוטות יותר, או חלקיות, הנותנות מענה מצוין לרוב הצרכים.
כל אחד והבית החכם שלו
כולנו רוצים נוחות ובטחון בביתנו, ומערכות חכמות של שליטה ובקרה הן בדיוק הדרך להשיג זאת. מערכות בית חכם אינן מערכות אחידות בהכרח, וכל אחד יכול להתאים לעצמו את המערכת המתאימה לצרכיו, לביתו ולתקציבו.
בית חכם לאיכות חיים
מערכת בית חכם, סמארט הום, מעלה את איכות החיים של המשתמשים בה, וככל שתשקיעו בה יותר כסף כך תוכלו לקבל מערכת מקיפה יותר, הנותנת מענה לצרכים רבים יותר. הסטטיסטיקה מראה כי כבר היום יותר מ-20% מהבתים בארה"ב מצוידים במערכות בתים חכמים חלקיות. הרעיון, שהחל להתפתח כבר בשנות ה-70 של המאה ה-20 הוא להעניק לבעלי הבית אמצעי שליטה, בקרה ומיגון על המתרחש בבית.
בטיחות, נוחות ושליטה
כאמור, שלושת פרמטרים אלה הם משאת נפשו של כל אחד ואחת. מערכות בתים חכמים יכולות לסייע לנו בחיסכון ובצריכת אנרגיה בעזרת כיבוי והדלקה מתוזמנים או נשלטים מרחוק של מערכות חשמליות שונות בבית, אך גם לזהות סיכונים כמו פריצה, אש או הצפה, ולהגיב בהתאם להגדרות שהוזנו בה. מערכות הבית החכם הזמינות לקהל הרחב היום הן מערכות מתקדמות ואמינות, וכל עוד תקפידו לרכוש אותן בחברה אמינה ומקצועית ולבצע את ההתקנה בצורה נכונה, תוכלו לישון הרבה יותר טוב.